SEPPO ALVARI: Tinasotilas

SEPPO ALVARI
Tinasotilas
Poko

Aku Ankkulin ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen rumpali Seppo Pohjolainen on ryhtynyt toden teolla laulajaksi, vaan ei lauluntekijäksi. Hirtetyn miehen kapinaa (2007) seuraavalla levyllään hänellä on takanaan joukko kovan luokan muusikoita ja tulkittavanaan nippu lauluja Marko Haavistolta, muun muassa Ismo Alangon Säätiötä tähdittäneeltä kitaristi Timo Kämäräiseltä, Kaarle Viikatteelta ja Maria Hänniseltä.

Tinasotilas on jokseenkin hämmentävä yhdistelmä kantrirockia ja rockabillyä. Hämmentävä siksi, että biiseistä ja Seppo Alvarin laulusta on vaikea päätellä kenelle albumi on tarkoitettu. Timo Kämäräisen Et huomaa on luonteeltaan lähes teinipoppia, jollaisen laulamiseen Seppo Alvarin ikä ja look ovat räikeässä ristiriidassa. Marko Haaviston Suloinen (lintunen) puolestaan todistaa, että Alvari ei ole sen enempää Simo Silmu kuin Brian Setzerkään.

Tinasotilasta kuunnellessa huomaa takertuvansa Seppo Alvarin esitysten sijasta biisien herättämiin mielleyhtymiin ja sovituksellisiin ratkaisuihin, mikä ei ole laulajan kannalta kovinkaan mairittelevaa. Maria Hännisen kirjoittama nimiraita on albumin eltonjohnein biisi Valomerkin välähtäessä shuffleisen jazzisena. Marko Haaviston Virta kulkee, kuu kumottaa -sävelmän detaljina voi kuulla häivähdyksen The Yardbirdsin Heart Full Of Soulin kitaraa.