SETHIAN: Into The Silence

SETHIAN
Into The Silence
Spinefarm

Sethian on hyvä esimerkki työvoitosta. Jonkinlainen bändin raakile on ollut olemassa jo pitemmän aikaa, mutta oikeat soittajat ovat puuttuneet. Matkan varrella osaava väki on saatu koolle ja levyn teko tullut ajankohtaiseksi.

Yhtyeen laulaja Wilska on tuttu monista kuvioista eikä rumpali Jukka Nevalainenkaan ole täysin outo metallia seuranneille. Superkokoonpanolle on Sethianissa hyviä aineksia, mutta viiden vuoden takaiset ensiajatukset yhtyeestä kuitenkin kertovat hieman toista. Pikemmin lienee niin, että pitkä kypsyttely on viimein kantanut hedelmää.

Sethian on häpeilemättä kasariheviä. On siinä toki kuultavissa ripaus voimametallia, mutta lähtökohta on eittämättä 80-luvun heavy metallissa. Sethian hyödyntää menneisyyden vaikutteita jopa niin kursailematta, että siitä kasvaa bändin väkevä tukiranka. Kappaleissa on paljon juuri niitä piirteitä, joita kukin on saanut kuunnellakseen samalla, kun on hakannut päätään helistin kädessä pinnasängyn laitaan. Sethianin kappaleet kulkevat juuri niillä peruslinjoilla, joiden määritelmiä yksi jos toinenkin bändi oli mielellään luomassa toistakymmentä vuotta sitten.

Sethian on kaikessa yksinkertaisuudessaan toimivaa heviä. Bändissä vallitsee juuri se sopivalla tavalla ujo ylpeys omaa musiikkia kohtaan ja silti siinä on omanlaistaan röyhkeyttä, jotta se tietty särmä saadaan tuoduksi esille. Yhtye tuo paljon kaivattua elinvoimaa juuri heille, jotka edes vahingossa ovat kaivanneet kasarihevin paluuta.