SHINY DARKLY: Little Earth

SHINY DARKLY
Little Earth
Crunchy Frog

Shiny Darkly on kotoisin Kööpenhaminasta, mutta sen henkinen koti on selkeästi Brittein saarilla. Joy Division, Echo & The Bunnymen ja The Cure ovat yhtyeen peruspilarit, joiden varaan koko sen soundi rakentuu, ja kun tähän päälle lisätään pieni ripaus uuden aallon jenkkibändejä, kuten Television ja Talking Heads, päästään hyvin lähelle Shiny Darklyn maailman ydintä.

Little Earth -levyn suurin ongelma piileekin juuri tässä. Shiny Darklyn kulkema tie on niin useaan kertaan tallattu ja sen esikuvat ovat omassa genressään nousseet niin ikoniseen asemaan, ettei uusille tekijöille juuri tilaa löydy. Varsinkin, jos omien oivallusten tuominen jää parin pilkahduksen tasolle. Minkään tribuutin tekeminen ei varmastikaan ole ollut yhtyeen perimmäinen tarkoitus, mutta valitettavasti Little Earthista tällainen mielikuva päällimmäiseksi jää.

Shiny Darkly on vielä nuori yhtye, joten sen kasvulle täytyy antaa aikaa. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että jos yhtye ei pian tajua vaihtaa suuntaansa, on tie nousemassa hyvinkin pikaisesti pystyyn.