SINERGY: Suicide By My Side

SINERGY
Suicide By My Side
Nuclear Blast

Sinergy sai kakkoslevyllään To Hell And Back rivinsä suoristettua, ja sivuprojektista kuoriutui oikea ja ennenkaikkea erinomainen bändi, kun vakinaisen jäsenistön kemiatkin tuntuivat osuvan saumattomasti yhteen.
Sinergy on ratsastanut toimivan kokoonpanonsa loistavalla tiimityöskentelyllä, mutta levyn äänitysten jälkeen bändi on paininut rumpaliongelmien kanssa. Tommi Lillmanin lähdettyä keksittiin muutaman mutkan kautta keikoille muun muassa Waltarista tuttu Janne Parviainen, joka vakinaistettaneen, mikäli yhteistyö pelaa.
Mutta levyllä kaikki on vielä toisin. Kun taustat on saatettu kuntoon jo kättelyssä, työtä on luonnollisesti ollut hyvä jatkaa. Resepti on jokseenkin sama kuin viimeksi, eli 80-luvun henki vallitsee edelleen voimakkaana, ja myös voimametalli pitää edelleen pintansa. Vaikutteista voi löytää tuttuja piirteitä sieltä täältä, mutta selkeisiin rinnastuksiin ei silti riitä aseita eikä tosin tarvettakaan.
Tärkeimpiä aseita luonnollisesti ovat ne kovat biisit, joille bändin asenne antaa vielä lisäpotkua. Aloitusraita I Spit On Your Grave käynnistyy biisin nimen mukaisella räkäisyllä, jonka jälkeen hengähdystaukoja ei enää olekaan luvassa. Sinergy on saanut studiossa aikaiseksi harvinaisen tiukan latauksen, jonka johdosta kappaleet nousevat kokonaan uuteen potenssiin. Etenkin kitaristien yhteistyöstä nauttii, sillä selkeä esillepano tekee kerrankin kunniaa erinomaisille riffeille. Biisit ovat tasavahvoja rypistyksiä, mikä pitää levyn ryhdin kuosissa aina loppuun saakka. Vaikuttavimmista vaikuttavimmaksi biisiksi ehkä silti kohoaa Shadow Island, jonka melodiassa on erinomaista mystistä henkeä.
Vaikka levyllä 80-luvun vaikutteet kuuluvat myös soundeissa, bändi ei missään nimessä suoranaisesti haikaile menneiden perään. Sinergy vain osaa hyödyntää omat vaikutteensa siten, että niistä löytyy vielä jotakin uutta ja erinomaista puristettavaa.