SINI SABOTAGE: 22m

Arvio julkaistu Soundissa 1/2014.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.

Arvio

SINI SABOTAGE
22m2
Warner

Globalisoituvassa maailmassa tulee joskus ikävä suomalaisia takapajuisuutta, mutta rajansa kaikella. Sini Sabotagen esikoislevy muistuttaa konkreettisesti, ettei täällä susirajalla vieläkään olla kehityksen eturintamassa. Albumin syntymässä vanhentunut soundi on varmasti joskus ollut kansainvälinen ja joskus varmasti oltiin suu ympyränä, että tyttökin osaa räpätä. Tänä päivänä ihan niin paljon ei voi antaa jo valmiiksi anteeksi, että tällaista kökköyttä voisi katsoa sormien lävitse.

Levyn julkaisu on varmaankin perusteltu Levikset repee -hitin suosiolla. Jo sen olisi pitänyt pistää hälytyskellot soimaan. Jotain tenhoavaa biisissä kuitenkin oli, vaikka kummallista olikin, että hokemaan perustavassa jumputuksessa ei ollut alkeellisintakaan koukkua. Mutta loput albumista vasta suljua onkin. Riimittely tarkoittaa Sinin tapauksessa vain sanojen asettelemista peräkkäin ilman logiikkaa tai tehokeinoja. Ja jos sanat eivät sovi kuvioon ongelmitta, niitä venytetään raivostuttavuuteen asti. Pahinta on kuitenkin täydellinen sisällöttömyys. Mitä tällä levyllä artisti haluaa kertoa itsestään, ympäristöstään, maailmastaan tai mielipiteistään?  Kappaleista puuttuu jopa bilerapin riemukas aivottomuus.

Pidemmälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata silti vetää. En olisi Mariskankaan ensimmäisen hiphop-levyn jälkeen pistänyt rahojani likoon pitkän uran puolesta, vaan kuinkas kävikään.

Lisää luettavaa