SKILLET: Vital Signs

SKILLET
Vital Signs
Atlantic

Pari miljoonaa levyä myynyt Grammy-ehdokas Skillet teki vuoden 2013 lopulla kymmenenvuotisen uransa ensimmäisen oman Euroopan-kiertueen ja julkaisi tähänastisen tuotantonsa summaavan kokoelman vain rapakon tämänpuolisille markkinoille.

Skillet esittää puhtoista valtavirtarockia jousikoristein ja mies-/naisvuorolauluin. Vaikka Skilletissä pääosaa laulaa mies, nelikon mustanhörhelöinen olemus, pseudomodernit elektromausteet ja taivasta halaavat kertosäkeet on emuloitu Evanescenceltä. Numetalmaiset pomppuriffit taas on pöllitty Papa Roachilta. Biisien lyyristä sisältöä ei kyseenalaistaisi edes PMRC.

Musiikillisesti Vital Signs ei sisällä fylliä. Jokainen säkeistö ja popkertsi on kimmeltäväksi hiottu, kliiniseksi tuotettu, tunteella esitetty ja vähän liian täydellinen. Aviopari Cooperin keulittamassa Skilletissä ei ole edes Shinedownin tai Halestormin kaltaisten mainstream-hittibändien rockuskottavuutta, mutta omassa sarjassaan, Redin ja Switchfootin rinnalla, Skillet on omalle usko(nno)lliselle yleisölleen bändeistä keskeisimpiä. Kyllä tällä musiikilla sopii Euroopan yleisölle esittäytyä, mutta tunnustuksellisuuden takia suursuosio jäänee ainakin maallisemmassa Pohjois-Euroopassa bändiltä yhä saavuttamatta.