SOLONEN & KOSOLA: Kolmetoista kertaa kovempi ku kukaan

SOLONEN & KOSOLA
Kolmetoista kertaa kovempi ku kukaan
Monsp Records

Solonen & Kosola teki yhden viime vuoden parhaista biiseistä. Spessujopo oli sanoinkuvaamattoman freesi  ja lunki veto, jossa soivat ne parhaat jutut 1990-luvulta. Herrojen täyspitkän huippuhetket ovat samaa tasoa. Toiset  ovat toimivia alustoja sanailulle. Ja sehän riittää.

Lunki on yhä pelin nimi, hektisimmilläänkin. Ja 1990-luku on yhä läsnä. Melodisia viitteitä Cypress Hilliin ja ODB:hen kuullaan siellä täällä, ja soulahtavat torvisämplet soivat. Tässä ei keksitä pyörää eikä yhtään sen osaa uudestaan, mutta kyllähän tämä toimii.

Momentti on yksi niitä biisejä, jotka nousevat Spessujopon tasolle ja tässä anthemissa on yksi suomiräpin historian nostattavimpia kertsejä. Toisen totaalisen päräyttävän räppiduon eli Stepan ja Aren kanssa tehty jatsahtava Supermies on toinen. Myös nimibiisin groove imee jengiä sisäänsä kuin suurkaupungin keskelle ruuhka-aikaan syntynyt karstivajoama.

Jotain uskomattoman tyydyttävää on klassisessa rap-sanailussa osaavien moottoriturpien vetämänä, varsinkin kun yhteispeli sujuu. Solonen ja Kosola ovat karismaattisia sanailijoita ja yhdessä enemmän kuin osiensa summa.