SOUTH: From Here On In

SOUTH
From Here On In
Mo´Wax

South on tehnyt sikäli pop-historiaa, että se on ensimmäinen kitarapop-yhtye konepohjaisen musiikin linnakkeeksi koetulla Mo´Wax -yhtiöllä. James Lavellen innostuksesta kertoo se, että moguli halusi julkaista bändin demotkin vinyylisingleinä. From Here On In on Southin debyyttipitkäsoitto.
Trion lähestymistapa on tosiaan poikkeuksellinen ja sen usein hiljaista, mutta dramaattista musiikkia on vaikea hahmottaa popin valmiisiin traditioihin kuuluvaksi. Sen kokeellisuus tipauttaa bändin eri kastiin jo iskelmää lähestyvästä Brittipop-kulttuurista ja akustinen ilmaisu viittaa pikemminkin amerikkalaiseen singer-songwriter-perinteeseen. Konemaisia sovituksia ei silti epäröidä heittää tarvittaessa peliin. Kuvaavaa on, että niin tyylikkään modernin kuvan kuin South itsestään antaakin, kuulostaa albumin tähtihetkiin lukeutuva By The Time You Catch Your Heart hämäävän paljon Stairway To Heaveniltä!
From Here On Inin pääteos on levyllä kolmena eri versiona kuultava Broken Head, jonka kuolematonta film noir -melodiaa sietääkin esitellä. Siinä tulee esiin myös kolmikon taito kasata vähästä tavarasta vangitseva tunnelma. Tuskastuttavan kaunis on myös I Know What You´re Like. Vain Sight Of Men seitsenminuuttinen kelailu tuntuu pitkälti yli tunnin mittaisella levyllä ylimääräiseltä. Toivottavasti tulevaisuudessa oletettavasti odottava hype ei pilaa Southin neitseellisen viatonta suhtautumista musiikintekoon.