SUOMEN ZORRO: Muistan sinut Maria

SUOMEN ZORRO
Muistan sinut Maria
Sound Of Finland

Laulaja-kitaristi-lauluntekijä Petri Vähäsarjan kipparoima Suomen Zorro tulee ja näkee. Helsinkiläisyhtyeen debyyttialbumin avaava biisikolmikko 13, Seitteihin ja Anniina ei lyö jalkoja alta, vaan kannattelee – rauhoittavan turvallisesti, rujompiakaan piirteitään peittelemättä. Ensireaktio: tämä on jotain, miltä onnellisuus voisi kuulostaa.

Suurten tunteiden aikana – jona oikeasti yhtään liian suuret tunteet on lakaistava ironiamaton alle – on liikuttavaa saada varmuus siitä, että J. Karjalaisen kerran menestyksekkäästi popularisoima näkemys suomenkielisestä rockista samanaikaisesti älykkäänä ja romanttisena ei ehkä olekaan historiaan haudattu ihanne.

Vähäsarja vaikuttaa oivaltaneen, että kahdeksan sekunnin kirkas hetki on keskimäärin noin kaksitoista kertaa kiinnostavampi kuin kahdeksan minuuttia taiteeksi naamioitua meinailua.

On kehaistava myös Mikael Hernesniemen, Taneli Törölän, Risto Kämäräisen ja Pekka Mustakallion muodostamaa muuta Zorro-soittajistoa, joka paitsi kunnioittaa päämiehensä mielenmaisemaa, myös jakaa sen uskottavasti.

Lopulta Suomen Zorro myös voittaa: Muistan sinut Maria on levy, jonka haluaa kuunnella aina vielä yhden kerran.