SURGICAL METH MACHINE: Surgical Meth Machine

SURGICAL METH MACHINE
Surgical Meth Machine
Nuclear Blast

Teini-iän suosikkini olivat Marilyn Manson, Ministry ja Nine Inch Nails. Siinä missä Mansonista on taiteellisesti aika jättänyt jo viisitoista vuotta sitten ja Trent Reznor on yhä relevantti, sijoittuu Ministryn Al Jourgensen välimaastoon. Hän on edelleen poikkeuksellisen lahjakas industrial metalin tekijä, mutta Ministryn kulta-aikojen luova hulluus on vuosien varrella vaihtunut rutiiniksi.

Surgical Meth Machine on käytännössä uusi Ministry-levy. Mike Scaccian kuoleman lisäksi toinen syy nimen vaihtamiseen löytyy varmaan siitä, ettei Ministryn jo useita kertoja lopettanut Jourgensen enää ole kehdannut ottaa sanojaan takaisin. Ministry ei ikinä täysin selvinnyt Paul Barkerin lähdöstä vuonna 2003 ja uusi levykin on samaa vahvaa, muttei erinomaista tasoa kuin viimeisen kymmenen vuoden Ministry-levyt.

Surgical Meth Machinella on hienon singlebiisi Tragic Alertin lisäksi paljon muutakin kuulemisen arvoista thrash industrialia. Kokonaisuutta kuitenkin varjostaa huono huumori. Viisitoista vuotta ajastaan jäljessä oleva Nickelback-puujalkavitsi tiputtaa yhden tähden arviosta, eikä levyn taiteellista tasoa nosta levyn avaava Jourgensenin valitus ilkeistä Facebook-kommenteistakaan.