Suvereenia tarinaa outlaw-kantrin parhaita perinteitä noudattaen – Chris Stapleton toimittaa

Chris Stapleton
From A Room: Volume One
Mercury

Pitkään sai Chris Stapleton duunata hittisävellyksiä muille kantriartisteille, ennen kuin tuli sen oman sooloalbumin vuoro. Vuonna 2015 ilmestynyt Traveller myi tuplaplatinaa ja tyhjensi kaikki palkintopöydät. Nyt on sitten sen vaikean kakkosalbumin vuoro.

From A Room: Volume One kuulostaa juuri sitä, miltä Chris Stapleton näyttää isossa, koristellussa stetsonissaan ja joka suuntaan rehottavassa parrassaan. Hänen laulunsa kertovat eletystä elämästä outlaw-kantrin parhaita perinteitä noudattaen. Hän laulaa sävykkään miehekkäällä soinnilla, joka tuo mieleeni Billy Joe Shaverin ja Waylon Jenningsin kantrin puolelta, mutta samalla hän tulkitsee biisejään niin ainutlaatuisen sielukkaasti, että jopa soul-balladien kuningas Bobby Blue Bland nousee osuvaksi vertailukohdaksi. Harvinaisella tavalla Chris Stapleton hallitsee niin pedal steel -kitaran kannattelemat rakkauslaulut kuin rokkaavammatkin vedot.

Albumilla on yhdeksän raitaa, kahdeksan Chris Stapletonin eri kavereiden kanssa tekemää ja yksi cover, herkkä tulkinta Gary P. Nunnin hienosta balladista Last I Needed, First Thing This Morning, joka on tunnettu parhaiten Willie Nelsonin esityksenä. Nyt Chris ottaa sen omakseen. Suvereenisti.