SUVI ISOTALO : Näin minusta tuli ihminen

Arvio julkaistu Soundissa 1/2014.
Kirjoittanut: Antti Ervasti.

Arvio

SUVI ISOTALO
Näin minusta tuli ihminen
Sound Of Finland

Jo esikoisellaan todella vahvaa jälkeä tehnyt Suvi Isotalo parantaa otettaan laulunkirjoittajana. Näin minusta tuli ihminen sisältää huikeita sävellyksiä ja osuvia, taitavasti rakennettuja sanoituksia.

Samalla kun levyn tarinat ovat saavuttaneet kypsyyttä ja jonkin sortin viisautta, Isotalo on menettänyt sitä naiiviutta, joka virkisti ensimmäisellä albumilla. No, kehitystä täytyy tapahtua, eikä kaikkea voi saada.

Säveltäjänä Isotalo osaa kehitellä omintakeisia ja korviin tarttuvia melodioita sekä sävelkulkuja. Ilmiselvää hittiainesta on ainakin kappaleissa Uusi ja Olen aina sun. Ensin mainitun 80-lukulainen tuotanto sopii kappaleeseen ja tuo raikkautta. Jälkimmäisen kepeä lattarimeininki menee jalan alle. Rokkaavinta antia tarjoaa Tunnit. Vapaassa on muuten vain hieno ja juhlallinen tunnelma.

Yleisilmeeltään albumi on muutamasta ripeämmästä raidasta huolimatta pohdiskeleva, melkein vakava. Ei onneksi liian.

Pianoista vastaava Isotalo hoitaa soitot kolmestaan tuottaja Timo Kämäräisen ja rumpali Timo Krogeruksen kanssa. Soundi on kiitettävän täyteläinen, mutta sitä kasarimeinikiä suositaan hieman liikaa. Mossahtava virveli ja juustoiset syntikat lienevät muotia nykyisin, mutta toivottavasti ilmiö menee äkkiä ohi. Luomummalla otteella levy olisi täysien pisteiden arvoinen.

Lisää luettavaa