SUVI ISOTALO: Jollet rakasta

SUVI ISOTALO
Jollet rakasta
Sound Of Finland

Rakkauden monista puolista kertovilla lauluillaan ensialbuminsa täyttänyt Suvi Isotalo on jälleen yksi musiikkiopintoja läpikäynyt laulaja-lauluntekijäkokelas. Pianojohtoisten kappaleidensa tuottajaksi Isotalo on saanut pienimuotoisuuden suuruuden ymmärtävän Matti Johannes Koivun ja säestäjikseen muun muassa Ismo Alanko Säätiössä soittaneet basisti Jape Karjalaisen ja kitaristi Timo Kämäräisen.

Hillitystä olemuksestaan huolimatta Jollet rakasta -levyllä riittää rooleja välillä hyvinkin taiteellisten jousien ja puhaltimien lisäksi myös sahalle ja huuliharpulle. Yksi mainioista soundillisista detaljeista on rumpali Olli Krogeruksen pehmeät lyönnit, jotka tuovat ensimmäisenä mieleen Ringo Starrin ”taputtelun” John Lennonin Imagine-albumilla.

Varovaisen sielukkaasti ja samalla runotyttömäisen pidättyvästi tulkitsevan Suvi Isotalon debyytti käynnistyy melodiallaan ja fraseerauksellaankin Dave Lindholmista muistuttavalla Oi mun tuuleni -kappaleella. Varsinainen yllättäjä on lähes brechtiläisittäin kepeän teatraalisen sovituksen saanut Naamiaiset.

Ahdistelijat hätkähdyttää tekstillisesti levyn radikaaleimpana poikkeuksena, minkä vakuudeksi Isotalo on ujuttanut biisiin Nick Caven nimen. Rakkauden puutarha on levyn kaunis ja puhuttelevan yksinkertainen päätös.