THE PAPER KITES: Twelvefour

THE PAPER KITES
Twelvefour
Nettwerk

Australialainen folk-rockpumppu The Paper Kites pääsi yllättämään. Sen jo vuoden 2015 puolella julkaistu Twelvefour-kakkosalbumi on yksi allekirjoittaneen levysoittimessa eniten loppuvuodesta pyörineistä kiekoista.

Aivan erityisen kiehtovaksi tämän sielukkuudellaan häikäisevän pitkäsoiton tekee sen syntytarina: kaikki levyn laulut on kirjoitettu öisin kello kahdentoista ja neljän välisenä aikana. Mainittu fakta pistää miettimään asioita, sillä esimerkiksi The War On Drugsin mieleen tuova Revelator Eyes on samanaikaisessa koukuttavuudessaan ja sukupolvet läpäisevässä nuhjuisuudessaan aivan poikkeuksellisen kova raita. Laulaja-laulunkirjoittaja Sam Bentleyn yölliset hetket ovat muutenkin olleet hämmentävän kirkkaita – kaikki näistä lauluista ovat laadullisesti silkkaa priimaa ja tunnelma on kautta linjan ihokarvoja värisyttävä.

Seattlessa nauhoitetun albumin tuottajana toiminut Phil Ek (Band Of Horses ja Fleet Foxes) on tehnyt erinomaista työtä kaihon, lämmön ja läsnäolon välittämisessä. Tämän tasoisen materiaalin kanssa se lienee ollut ammattimiehelle paitsi nautinnollista, myös melkoisen helppoa.