TUMPPI & PROBLEMS?: Ajan hermo

TUMPPI & PROBLEMS?
Ajan hermo
Lamplite

Pelle Miljoonan rinnalla sitkeimmäksi Suomi-punkin hengen vaalijaksi luettava Tumppi Varonen palaa Problems?-yhtyeineen kolmen vuoden takaisen luontoretken jälkeen takaisin kaupunkiin ja tähän päivään.

Ajan hermo on roiskivalta ja tuottamisen sijasta lähinnä äänitetyltä soitoltaan ja myös kantaaottavilta teksteiltään perinteiseen punkestetiikkaan istuva albumi. Tumppi & Problems? on todellakin ajan hermolla kritisoidessaan tirkistelylehtien ilmiantokulttuuria, optioita, paperiteollisuuden ulkoistamista ja te-levision alennustilaa idolseineen, robinsoneineen ja kuvitteellisine miljonääreineen. Ajan hermo -albumilla Tumppi Varonen on selvästikin menneen maailman ja nykyistä inhimillisempien arvojen puolella. Kysymysmerkin puuttuminen Väkivalta ja päihdeongelma -klassikon riffiä mukaillen ryntäävästä Onko tyydyttävä unelmiin -biisistä viittaa siihen, että väistämättömän edessä on sittenkin taivuttava.

Albuminsa bonuksena Tumppi & Problems? tarjoaa dvd:n, jonka pääosassa on niin äänen kuin kuvankin suhteen alkeellinen taltiointi bändin keikasta Pohjalla taas -konsertissa marraskuussa 1991.