TUMPPI & PROBLEMS?: Takaisin luontoon

TUMPPI & PROBLEMS?
Takaisin luontoon
Ayshire

Pelle Miljoona on päivittänyt viimeisimmillä albumeillaan vanhoja biisejään, mutta pitkäaikainen bändikumppaninsa työstää sitkeästi uutta materiaalia. Takaisin luontoon on Tumppi Varonen & Problems? -albumille vähintäänkin epätodennäköinen otsikko, sillä Katupoikien laulun umpistadilaista tulkkia on vaikea kuvitella mihinkään mistä ei löydy asfalttia, betonia ja loputonta kiirettä. Jo hyvän aikaa puhdasverisestä punkista kohti rockia kypsynyt Tumppi Varonen ottaa uusimmilla biiseillään yllättävän iisisti.

Laulunsa on poikkeuksellisen rauhoittunutta ja Poverty Stinksissä vaikuttanutta rumpalia lukuun ottamatta "iki"vanhoista Problems?-veteraaneista koostuva bändi esittää asiansa pääosin kiireettömästi ja tyystin epäaggressiivisesti.

Tumppi Varonen on aina ollut omanlaisensa idealisti. Takaisin luontoon -albumin perusteella protestoitavaa löytyy yhä, mutta erityiseen räyhäkkyyteen ei ole enää tarvetta. Levyn puoliväliin saakka jatkuvasta suhteellisesta alakuloisuudesta päätellen Varonen tunnustaa elämän realiteetit, mikä ei kuitenkaan estä esittämästä eriävää mielipidettä.

Perinteisellä tavalla kiihkeätä Problems?-draivia albumilta tapaa vasta Onko politiikalla? -biisistä lähtien. Rockvaihdetta pidetään päällä levyn päättävään luonnon ihanuutta ylistävään nimiraitaan saakka. Tumppi Varonen & Problems?in "luomuisuus" on kieltämättä liikuttavaa, mutta jokin estää ottamasta kaikkea kuulemaansa aivan todesta.