UNIKLUBI: Rakkautta ja piikkilankaa

UNIKLUBI
Rakkautta ja piikkilankaa
Universal

F.E. Sillanpään ja Panu Rajalan hämäläisistä maisemista tulee nyt myös kansainväliseen tyyliin stailattua rockia. Uniklubi saa osaksi kiittää viime aikaista näkyvyyttään ja kuuluvuuttaan Rakkautta ja piikkilankaa -biisin mukanaolosta Vieraalla maalla -elokuvan soundtrackillä. Nyt bändi tulee ensimmäisellä kokopitkällä levyllään ja meno on taatusti rock.

"Meissä kaikissa asuu pieni Mötley Crüe" ja "Rock'n'rollissa pitää olla munaa, särmää ja vaarallisuutta" ovat Uniklubin mottoja, jotka kertovat missä mennään. Uniklubi on yhtä kuin rätväkkää Negativen, Tyrävyön ja kumppaneiden jäljillä tarpovaa teinirockia ja -romantiikkaa. Tyylejä riittää glam rockista punkahtavuuden ja pianolla ja jousilla väritetyn balladismin kautta visuaalisen ilmeen goottivaikutteisuuteen saakka. Kaikesta kuulee ja näkee, ettei rocktähden hohdokas ammatti lakkaa houkuttelemasta yhä uusia sukupolvia. Eikä rockin kierrätysliike pysähdy.

Uniklubi ei ole huono bändi ja Rakkautta ja piikkilankaa -hittinsä on suorastaan ärsyttävän tehokas biisi. Uniklubin rock'n'rollille asettamista vaatimuksista voidaan kuitenkin olla ainakin kahta mieltä. Varmaa on vain se, että kaikkia listaamiaan elementtejä Rakkautta ja piikkilankaa -albumilta ei tapaa. Munaa ja särmää on tarjolla väläyksittäin, mutta vaarallisuutta yhtä paljon kuin uuden vuosituhannen Dingossa.