Vakaan grooven paluu – The Dream Syndicaten biisit vyöryvät maagisesti raiteillaan

The Dream Syndicate
How Did I Find Myself Here?
Anti-

Kaliforniassa 80-luvun alussa syntynyt The Dream Syndicate oli aikansa innostavimpia kitaravetoisesta garagesta ponnistaneita yhtyeitä. Ensialbumiinsa The Days Of Wine And Roses (1982) imeytyi myös 60-lukulaisuutta ja The Velvet Undergroundille ominaista rytmistä suoruutta. Bändi hajosi 90-luvun alla, mutta perustajansa Steve Wynn katsoi viisi vuotta sitten ajan kypsyneen The Dream Syndicaten paluulle.

Viidennellä studiolevyllään The Dream Syndicate ei yllättäen jatka siitä mihin Ghost Storiesilla (1988) jäi. How Did I Find Myself Here? olisi sen sijaan sopinut bändin kakkoslevyksi paremmin kuin sinänsä vaikuttava Medicine Show (1984).

How Did I Find Myself Here? sisältää kaikki The Dream Syndicaten tavaramerkit. Originaali rumpali Dennis Duck ja jo 80-luvulla basistiksi tullut Mark Walton pitävät biisit transsisesti raiteillaan. Vakaan grooven päälle Wynnin ja Jason Victorin on helppo vyöryttää loputonta kitarismiaan. Maagisimpiin mittoihin juhlat äityvät funkyakin sykettä tarjoavalla 11-minuuttisella nimiraidalla.

The Dream Syndicaten alkuperäistä basistia paluu ei houkutellut, mutta laulusolistina Kendra Smith sentään vierailee itseään muistavalla loppukevennyksellä Kendra’s Dream.