VARIOUS ARTISTS: Music Is Better – Volume One Manchester Vs. Helsinki

VARIOUS ARTISTS
Music Is Better - Volume One Manchester Vs. Helsinki
Mate Recordings

Music Is Better on klubi, joka toimii Helsingissä ja Manchesterissä. Klubin puuhamiehet ovat koonneet samoihin kansiin suomalaista ja brittiläistä underground-diskosoundia, jota voidaan luokitella esimerkiksi punk funk -, no wave – ja electroclash-termeillä.

Music Is Better -kooste on ehtinyt kerätä vuolaita kehuja muun muassa NME:ssä ja Mixmagissa. Levyä on verrattu muun muassa Outputin Channel 2 -kokoelmaan, jolta löytyy muun muassa The Rapturea ja LCD Soundsystemiä. Ei siis mikään ihan mitätön kohteliaisuus.

Kotimaiset nimet vetävät kokoelmalla pidemmän korren. Levyn ehdoton ykkösraita on Boys Of Scandinavian (Featuring Tuomo Kuusi) Worse Than A Girl. Hienolla peukkubassolinjalla kulkeva kappale muistuttaa tummuudessaan Interpolia ja hieman yllättäen myös 80-luvulla synkkää kitarapoppia tehtaillutta The Chameleonsia. Laulua olisi tosin voinut miksata vähän alemmas. Toinen ässä on A.N.I.M.A.L.:in punkisti funkkaava Gettin' Youngah, joka lähtee käyntiin hienolla ZZ Top -kompilla.

Leimallista Music Is Betterille on se, että musiikki voisi yhtä hyvin olla peräisin New Yorkista, Berliinistä tai Pariisista. Suomalaista suohulluutta ei tällä levyllä kuulla.