VENOMOUS CONCEPT: Retroactive Abortion

VENOMOUS CONCEPT
Retroactive Abortion
Southern

Projektibändeillä on usein syystäkin huono maine puolivillaisina ajantäyttäjinä, kun bändi ei kehtaa julkaista samaa levyä uudestaan aivan joka vuosi. Hankala on nähdä Venomous Conceptiakaan kovin pitkäikäisenä kokoonpanona, mutta Retroactive Abortion myllyttää sen verran vahvasti, että näin soisi olevan.

Venomous Conceptin takaa löytyy muun muassa Napalm Death -miehistöä sekä Melvinsin pääpiru Buzz Osbourne. Tästä mikstuurasta syntyy vanhakantaista ja vähän helvetin aggressiivista möykkää. Levyn soundimaailma on korostetun säröinen ja rupinen. Siinä missä nykypäivän arvostetuimmat grind core -mestarit Nasum ja Rotten Sound luottavat teknisestä virheettömyydestä ja kunnon tuotannosta seuraavaan voimaan, päästelee Venomous Concept muun muassa Terrorizerin ja Repulsionin hengessä mahdollisimman törkyisesti.

Grindin sekaan heitetään vielä tujaus vanhan koulukunnan punkkia, ja kun Osbournen huuto on korvia särkevää rääkymistä eikä vaivaannuttavaa örinää, on lopputulos irrottautunut metallista lähes täydellisesti. Infestissa sentään päästetään blastbeatit valloilleen.

Yhtye itse on määritellyt linjansa outlaw punkiksi, mutta aika poliittisesti oikeaoppisilla linjoilla se liikkuu. Retroactive Abortionin kantavat teemat kun ovat poliittinen mädännäisyys ja sodanvastaisuus.