Viihdyttävää black metalia bändiltä, jota ei ole olemassakaan – Sons Of Balaur tarjoaa kokonaisvaltaisen multimediateoksen

Sons Of Balaur
Tenebris Deos
Season Of Mist

Sons Of Balaur on sukua The Gorillazille ja Dethklokille, sillä sitä ei ole olemassa. Tenebris Deos on osa multimediateosta, johon lisäksi kuuluvat kauhusarjakuva Realm Of The Damned: Tenebris Deos ja animaatioelokuva. Sons Of Balaur puolestaan on sarjakuvassa ja animaatiossa seikkaileva, väitetysti 1992 perustettu norjalainen ensimmäisen aallon black metal -yhtye. Ei siis ole tiedossa ketkä Sons Of Balaurin nimissä tehdyllä levyllä musisoivat, mutta eipä se levyä pahenna.

Varsin viihdyttävän levyn musiikillinen linja ei tue väitettä ensimmäisen aallon black metalista, sillä vaikka sarjiksen juonta lyriikoin tukevasta musiikista Venomkin kuuluu, pikemminkin yhtye kaahaa norsecoren hengessä. Levyn primitiivisin biisi, Old Relics on darkthronemaisesti punkahtava ja levyn paras, mutta ”hienosteluakin” löytyy, sillä otannan toisessa päässä The Curse Of Bloodlustin kauniisti maalaileva suristelu tuo mieleen nykypäivän jenkkiläiset hippibläkkibändit ja The Nameless Roams The Earth puolestaan pullistelee kuin Dimmu Borgir.

Toisin kuin black metal yleensä, Tenebris Deos on viihteeksi tehty ja onnistuukin tehtävässään erinomaisesti.