Vuoden hiphop-paluu ja joutsenlaulu samassa paketissa – A Tribe Called Questin uutuus hipoo täydellisyyttä

A Tribe Called Quest
We Got It From Here... Thank You 4 For Your Service
Epic

Kaikkihan meistä muistavat 1990-luvulla vaikuttaneen tiedostavan hiphop-ryhmän heidän Fresh Prince Of Bel-Air -tyyppisistä pukeutumisratkaisuistaan sekä joistakin tuon ajan parhaista rapstygeistä. No, viime vuonna nämä afrosentrisyydestä runoilevat filosofit pistivät viisaat päänsä taas yhteen ja A Tribe Called Questin kuudes ja viimeiseksi jäävä (yhtyeen perustajajäsen Phife Dawg menehtyi tämän vuoden alussa) albumi We Got It From Here… Thank You 4 Your Service on nostalginen ja tuore, ajankohtainen ja ajaton, tiedostava ja humoristinen, läpeensä groovaava paketti tämän vuosituhannen parhaita riimejä, totaalinen kultalevy jokaiselta aspektiltaan.

18 vuotta edellistä julkaisua myöhemmin A Tribe Called Quest onnistuu säilyttämään soundinsa toistamatta itseään. Albumi on täynnä toinen toistaan taidokkaampia omia ja vieraita riimittelyjä, samplet ovat mietittyjä, mutteivät varasta koko show’ta, biittijuna bounssaa täydellisyyttä hipoen alusta loppuun.

We Got It From Here… on joutsenlaulu, A Tribe Called Questin viimeinen perintö, jolla jokainen palanen loksahtaa kohdalleen. Se on yksi klassikko lisää ryhmän vakuuttavaan diskografiaan. Se on biittejä, riimejä ja elämää.