WITHERIA: Painful Escape

WITHERIA
Painful Escape
Stay Heavy

Witheria on hyvä esimerkki bändistä, joka on kulkenut sen pidemmän polun, jonka varrelle ryhmä on ripotellut puolenkymmentä demoa. Bändi puhaltaa tänä vuonna synttärikakustaan kymmenen kynttilää. Juhlavuosi lähtee liikkeelle bändin toisella virallisella pitkäsoitolla.

Vuosien mittaan Witherian thrash on jalostunut vakaasti ja varsinaiset lastentaudit jäivät kelkasta jo ennen Infernal Maze -debyyttiä (2006). Painful Escape on levynä vaivaton, ei silti helppo. Witheria jaksottelee levyllään räyhäkkäämpiä mättöosia ja teknisempiä melodiapätkiä jäntevästi, ja välillä yhtyeen ilmaisusta voi löytää jopa tyylille harvinaisempia proggressiivisia vivahteita. Levyn tuotanto ei tee oikeutta bändin sävellyksille ja pikemminkin jopa latistaa niitä, mutta kun Witherian asenne on kohdallaan, raivokkuus pystyy kaivautumaan kuitenkin esille.

Witheria pistää miettimään, miten vaikuttava levy Painful Escape voisi olla, jos soundit olisivat piirun verran suuremmat ja ilmavammat. Kannattaisikohan ensi kerralla kokeilla ulkopuolista tuottajaa?