ZERO 7: Simple Things

ZERO 7
Simple Things
Ultimate Dilemma

Zero 7:n nimi tuli tutuksi, kun lontoolaiskaksikon miksausta Lambchopin Up With People -laulusta hehkutettiin maasta taivaisiin. Suitsutus on jatkunut kolmekymppisten Henry Binnsin ja Sam Hardakerin muodostaman yhtyeen debyyttialbumin myötä siihen malliin, että levyhyllyyn sopi odottaa Airin Moon Safarin, Kid Locon Grand Love Storyn tai Toscan Suzukin veroista klassikkoa.
Jo Simple Thingsin ensimmäinen pyörityskerta paljastaa, että kyseessä ei ole Rakkauden kesän 2001 -soundtrack, vaan genressään aika tasapaksua peruskamaa. Zero 7 tekee sinänsä mukiinmeneviä biisejä, mutta oma tunnistettava soundi puuttuu tyystin. Välillä Simple Things liikkuu moonsafarimaisissa maisemissa, mutta ikävän usein eksytään lähelle Morcheebaa, mikä ainakin allekirjoittaneelle edustaa turhankin seesteistä meininkiä.
Eniten Simple Thingsin pisteitä laskevat solistivalinnat, jotka ovat kautta linjan niin itsetarkoituksellisen sielukkaita, että Sami Saarikin rupeaa kuulostamaan aidolta soulmieheltä. Instrumentaalit toimivat huomattavasti paremmin. Varsinkin pianovetoinen Red Dust maistuu hyvältä.