ZERO 7: When It Falls

ZERO 7
When It Falls
Ultimate Dilemma

Zero 7 -porukan kohderyhmää ei ole vaikea määritellä. Heitä ovat urbaanit, nuoret ja muotitietoiset aikuiset, joiden elämäntapana on pysyä kärryillä "uusissa jutuissa". Kuulostaa jännittävältä, mutta When It Falls on kaikkea muuta. Tyylikkyys ei auta, jos lopputulos on tylsää äänitapettia, taustamusiikkia tiskaushetkien ratoksi. Sitä paitsi, maailmassa on tätä rakoa täyttämässä jo aivan tarpeeksi monta levyä.

When It Falls alkaa lupaavasti. Warm Sound -biisi on hentoisesta laulusuorituksesta huolimatta varsin hyvän grooven tukema pala, johon väliosan huilusoolo sopii kuin nakutettu. Juuri näistä pienistä hetkistä on helppo vetää linjoja Air-duoon, joka operoi pitkälti samoilla työkaluilla kuin Zero 7. Merkittävin ero bändien välillä on se, että Air pystyy virkkaamaan tilkuista toimivan kokonaisuuden, Zero 7 ei. Edes yksittäiset kappaleet (pois lukien Warm Sound) eivät pysy kasassa koko mittansa ajan, vaan ne jäävät puolitehoisesti roikkumaan jonnekin taustalle. Levyltä puuttuvat kaikki ryhdikkäät ja dynaamiset elementit, edes kovin muhkeita bassolinjoja ei Zero 7 ole uutuudelleen saanut loihdittua.

Kun levy on näin pitkälle jalostetun tyylikäs, aiheuttaa se hallitsemattoman vastareaktion – näin virheettömältä kuulostavassa levyssä on oltava jotain perustavanlaatuista vikaa. Jotain muutakin kuin täydellinen sieluttomuus.