THE ZUTONS: You Can Do Anything

THE ZUTONS
You Can Do Anything
Deltasonic

Liverpoolin seudulla on laadittu vahvempiakin laulukirjoja kuin The Zutonsin kaksi ensimmäistä albumia. Tired Of Hanging Around -levyllä (2006) sentään oli toiveikas Valerie-hitti, johon myös Amy Winehouse ihastui. Kun Amy äänitti sen Mark Ronsonin kanssa, satoi The Zutonsin ylle säkkikaupalla mainetta ja mammonaa.

Kolmannella levyllään The Zutons yrittää aikuistua, kasvattaa kunnon muskelit käsivarsiinsa. You Can Do Anything -kiekko on äänitetty Los Angelesin maineikkaassa Sunset Soundissa ja sen on tuottanut 90-luvulla kovinkin haluttu George Drakoulias. Jotain on aivoriihessä kuitenkin mennyt vikaan, sillä The Zutonsin uusi musiikillinen ilme on liki yhtä epäonnistunut kuin tämän levyn kansi.

Lähempänä kotia levyttäessään The Zutons on ollut leikkisä ja rento, joskus jopa hullutteleva rockyhtye. Bändin biisit ovat yhä yksinkertaisia renkutuksia, mutta nyt niistä on imetty kaikki sydämellisyys. Amerikan auringossa siivut on tyhjiöpakattu aivan kuin ne eivät muuten säilyisi valtameren toiselle puolelle asti. Kun niiden joukkoon ei ole osunut yhtään hitiltä haiskahtavaa kappaletta, tästä retkestä tuskin on The Zutonsin uralle mitään hyötyä.