Kynnet, Stinako, Grande Mahogany ja monet muut – viikoittainen soittolistamme tarjoilee kappaleita syksyn soundtrackille

Teemu Tannerin tekosia, sooloileva Stina Koistinen ja funk rock -toimitusta pääkaupungista.
2.10.2019 19:50

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Teemu Tanner on kotimaisella indie-kentällä monesta sopasta tuttu kokki. Parhaimmillaan yli 20 yhtyeeseen samaan aikaan kuulunut Tanner on mahdollisesti omimmillaan ”piristävää lofi-jytää” soittavan Kynnet-projektinsa parissa, joka faniensa onneksi julkaisi menneen viikon loppupuolella uutta musiikkia 7-tuumaisen singlen mitalta.

Luova Recordsin julkaiseman uuden Kynnet-julkaisun A-puolelta löytyvä Tavoittamattomiin on kaihoisuudessaan kuin luotu lokakuun alkupäivien tunnelmointiin ja se on tekijänsä mukaan laulu kaupunkiin hukatuista unelmista. Uusi single on äänitetty Kynsien livekokoonpanolla, johon kuuluvat laulaja Tannerin ohella Hilla Kohtamäki (rummut), Sanna Komi (basso, laulu), Johannes Leppänen (kitara, laulu) sekä Sampo Seppänen (kitara, laulu). Ja mikäli kaihoisuudelle kaipaa vastavoimaa, seiskatuumaisen B-puolisko Helpommin sanottu kuin tehty palvelee tätä tarvetta.

Laulaja-lauluntekijä Stina Koistinen on aiemmin vaikuttanut muun muassa Color Dolor- ja Swan/Koistinen-yhtyeiden riveissä ja tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen artistien kanssa. Koistinen tuo uudella Stinako-sooloprojektillaan esille itsestään uuden henkilökohtaisemman puolen, josta ensimmäinen palanen on kuultavissa tuoreen Kun viimein saavuit -singlen muodossa. Stinakon debyyttialbumia Ikuisuutta ei tarvitse odottaa kauaa, sillä se näkee päivänvalon marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Grande Mahogany on Helsingissä vaikuttava wah-wahia ja vanhaa rockia rakastava miekkonen. Artistilupaus nimen takana on 21-vuotias Jesse Essel, joka kertoo Soundin tuoreessa numerossa 8/2019 suurimmiksi vaikuttajikseen muun muassa Parliamentin, Funkadelicin sekä Bootsy Collinsin. Grande Mahogany -debyytti-ep tarjoilee kuplivasti ja ajattomasti kulkevaa rockia, jonka tahtiin on hyvä tallata kurkosti lehtien täyttämiä teitä.

Näiden poimintojen lisäksi soittolistamme ehtymättömään sienikoriin on löydetty muun muassa Post Momentumiin tarttunut Chisu, rakkauden aseesta kertova Pastis,  sooloileva Lindemann (mallia Till), sooloileva Jouni Hynynen (mallia Maanalainen Armeija) sekä Hautausmaan laulua laulavaa Nikita Titovia.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa