Jäähyväisiä ja noitavainoa helatorstain Parasta juuri nyt -kuplassa

Kyllä, muutakin kuin Radioheadia ja Kentiä on luvassa.
5.5.2016 12:19

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, se on taivahan tosi. Niin myös ruotsalaisen Kentin tarina, jonka lokakuista Suomen-päätepysäkkiä kohti yhtye johdattelee viikon 18 Parasta juuri nyt -listaltamme löytyvällä Vi Är Inte Längre Där -kaunokillaan.

Onneksi on myös uusia alkuja: nuoruuden vimmalla puskevat eteenpäin kotimaiset pumput The Holy ja Negatiiviset Nuoret, joiden This Will Be The Day That I Die– ja Mutsi-singlet auraavat latua muuten perin kokeneista tekijöistä koostuvan kattauksen keskellä. Yksi konkareista on uuden Metropolis-kokoonpanonsa hiljattain videonkin saaneesta Kuiskaa ja huuda -kappaleesta meille kertoileva Tommy Lindgren:

Kuiskaa ja huuda on Sininen kaupunki -levyn selvästi vihaisin biisi, joka velloo häpeilemättä oman täydellisen väsymyksen ja turhautumisen kiehumispisteessä. Se sisältää myös suurin piirtein kaikki levyn kirosanat.

En ole koskaan osannut kirjoittaa mitään kovin suoraviivaisia protestilauluja, ja vieroksun ajatusta siitä, että oma musiikki välittäisi jotain ”syvempää tietoa” yhteiskunnan tilasta. Ajatuksissa oli lähinnä räppäri Parisin The Hate That Hate Made -biisi, johon lyriikassa ohimennen viitataan. Vihan luoman vihan kohteena ovat ennen kaikkea tämän ihmisvihan kierteen pahimmat syylliset: oikeistoon ja äärioikeistoon kuuluvat poliitikot, jotka lypsävät täysin häikäilemättä ihmisten pelkoja ja ennakkoluuloja omaa poliittista ja taloudellista etuaan ajaakseen.

No sittenkö jotain kepeitä terveisiä lukijoille?

Nähdään keikoilla! Tommy Lindgren Metropolis soittaa ensimmäisen keikkansa koskaan missään Aleksanterin teatterissa 18. toukokuuta – ja siitä tulee taatusti aivan tajuttoman siistiä. Vierailemassa myös Verneri Pohjola ja Laura Moisio!

Ja löytyyhän sieltä: otsakkeessa sivuttua Radioheadia, Mopoilevaa Ville Leinosta, Pukia ja Fallujahin kyntöä. Alla komeilevalta listalta nimittäin.

Muistetaan nauttia auringosta!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 18/2016)

Lisää luettavaa