Enemmän hymyä kiitos! Parasta juuri nyt -kärry kippaa tuoreet biisinamut suoraan syliisi

Mikäpä on ihmisen ollessa, kun muun muassa Deap Vallya, Kuparilinnaa ja Yeasayeria kuuntelee hän.
9.6.2016 13:31

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

© Rosnell/Kinnunen

No onhan se mukavaa, että on taas torstai! Rakkaalle listallemme näyttää pesiytyneen jälleen liuta mitä miellyttävimpiä kappaleuutuuksia joukossaan Hero Dishonestia, Yonaa & Jodarokia, Sannia, Kuparilinnaa ja Kumikamelia.

Viikon vieraana meitä morottaa kehään viime kierroksella kaartanut Teppo Vapaus. Musiikkihistoriaansa ja Ei siihen kuole -biisiään mies analysoi seuraavasti:

Mun musadiggailun juuret on Rauli Badding Somerjoen ja J. Karjalaisen lauluissa. Diggaan myös standardinomaisista lauluista kuten Everly Brothersin All I Have To Do Is Dream tai B.J. Thomasin Raindrops Keep Fallin’ On My Head. Teininä mä kuitenkin samaistuin vaihtoehtorockin estetiikkaan. Sittemmin oon tehnyt 15 vuotta enemmän tai vähemmän angstista alternativea. Se luu alkaa olla kaluttu. Tällä biisillä palaan sinne, mistä olen tullut ja minne tunnen olevani menossa. Haluan vain kirjoittaa hyviä lauluja.

Tällä hetkellä mua kiehtoo eräänlainen uusvilpittömyyden filosofia tekemisen taustalla. Trendikäs musa on soinniltaan kliinistä ja artistit on äärimmäisen viileitä. Arvossa on kylmä ironia, matalaotsainen biletysmeininki, hyvin laitettu tukka ja merkkivaatteet. Vaikka koko homma on verhottu mukamas positiiviseen fiilistelyyn, mun mielestä kaikki se pousaus ja hyvännäköisyys on vitun kyynistä ja ilotonta. Sen taustalla on varmaan jotain vaiettua ahdistusta. Koko touhu alkaa näyttää camp-huumorilta. Mä toivon, että tässä mun biisissä on vähän jotain pehmeämpää, todellisempaa ja lämpimämpää. Siinä mielessä myös grunge-estetiikka kulkee tavallaan yhä mukana mun jutussa. Ihminen on aina vähän rempallaan, ja se saa näkyä ja kuulua.

Vieläpä löytyy listatulokkaiden joukosta tällaisia ulkomaaneläviä: Hawkwind, The Jayhawks, Deap Vally, Tim Hecker ja Yeasayer.

Riittäisikö kaikessa tässä syytä iloon? Jos ei, osta jäätelö.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 23/2016)

Lisää luettavaa