”Vaikutteet on imeytyneet jo aiemmin ja imeytyy koko ajan” – Sunnuntaisoittari-vieraana levyn julkaiseva Jonna Tervomaa

Artistin yhdessä The Posies -sankari Ken Strinfellow'n kanssa työstämä Ääni näkee päivänvalon 1.9.
27.8.2017 12:17

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Tuoreimmalla Disco Melancholia -singlellään Parasta juuri nyt -listallemmekin kavunnut Jonna Tervomaa julkaisee amerikkalaisessa The Posies -yhtyeessä meritoituneen Ken Stringfellow’n tuottaman Ääni-nimisen äänilevyn ensi viikon perjantaina 1.9.

Pyysimme Jonnaa havainnollistamaan Sunnuntaisoittari-muodossa, millaisten musiikillisten atmosfäärien välittömässä tai välillisessä vaikutuspiirissä Ääntä on lähdetty hakemaan.

”Kun on tekemässä omaa uutta materiaalia, kyky kuunnella muiden musaa on aika rajoittunut.”

Harkitsin, että olisin tehnyt kiihkeän mutta melankolisen discosoittarin, mutta tällainen johon nyt päädyin, sopii varmaan sunnuntaihin vielä paremmin.

Olen itse aina tykännyt saada jonkun toisen suosittelemia biisilistoja, niiden avulla pääsee parhaimmilaan jännittäville, vieraille vesille. Silloin, kun on tekemässä omaa uutta materiaalia, kyky kuunnella muiden musaa on aika rajoittunut.

Keräsin tähän listaan kamaa, jota Äänen valmistumisprosessin aikana on vastaan tullut. Sunnuntaifiltterillä tietenkin. Näistä olen saanut hyviä viboja ilman, että tulisi jotenkin liikaa peilailtua omiin samanaikaisiin tekemisiin. Vaikutteet on imeytyneet jo aiemmin ja imeytyy koko ajan. Muun muassa Wilcon, Big Starin ja Talking Headsin lisäksi halusin mukaan mukaan myös pari biisiä Kenin (Stringfellow) tekemisistä. Hänen backkatalogiaan tuli käytyä läpi ennen äänitysten aloittamista.

Sunnuntaisoittari: Jonna Tervomaa vierailla vesillä

Keikoilla Jonnan voi nähdä lähiaikoina seuraavasti:

7.9. Ritz, Vaasa
8.9. Olympia, Tampere
9.9. Ilokivi, Jyväskylä
13.9. Krapin Paja, Tuusula
15.9. Valkoinen Sali, Helsinki
16.9. Brummi, Rauma
29.9. Ravintola Zone, Ruka (Kuusamo)
30.9. Rock House Kulma, Kajaani

Täältä voit lukea myös, kuinka Mika Ronkaisen Jonna Tervomaalle ohjaama Oo mun kaa -video joutui aivan vastikään myrskyn silmään David Bowiesta kuuluisan salama-valokuvan ottaneen Brian Duffyn perikunnan toimesta.

Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat täältä.

Lisää luettavaa