20 kiehtovan omituista vuotta – Musiikin marginaaleja koluava Fonal Records juhlii kahdella klubilla

Kaksi iltaa harvinaisen omaperäistä säveltaidetta.

Pitkästä aikaa keikkailevan Eleanoora Rosenholmin keulilta löytyy lumoava Noora Tommila.

Tamperelainen Fonal Records on tunnettu ennakkoluulottomasta, tyylillisesti laveasta ja ehdottoman omapäisestä julkaisupolitiikastaan. Sami Sänpäkkilän lafkalla onkin mittarissa jo 20 toimintavuotta, minkä johdosta nykymusiikkifestivaali Tampere Biennale esittelee Fonalin toimintaa peräti kahden klubi-illan ja kahdeksan artistin verran.

Fonal Club I soi perjantaina 15.4., jolloin lavalle nousevat Islaja, Tomutonttu, Pöllöt sekä pitkän tauon jälkeen esiintyvä Eleanoora Rosenholm. Festivaalin tilauksesta kuullaan myös säveltäjä, kuvataiteilija ja muusikko Jan Anderzénin värikästä ja monitahoista musiikkia.

Fonal Club II soi seuraavana iltana 16.4. Silloin vuorossa on hypnoottista tunnelmontia, josta vastaavat Lau Nau, Jarse, Olimpia Splendid sekä Risto.

Molempien iltaklubien tapahtumapaikkana on Tampereen Klubi.

Tampere Biennalella on itselläänkin suuri syy juhlaan, sillä Suomen laajin nykymusiikkifestivaali on toiminut jo 30 vuotta. Musiikin lisäksi videotaidetta, performanssia, sirkusta ja elokuvaa tarjoava festivaali järjestetään 13.-17.4. Festivaalin koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.tamperemusicfestivals.fi/biennale