35 huippuluokan rumpalia samalla lavalla – Maija Vilkkumaan rumpali Ilkka Tolonen järjestää melkoisen spektaakkelin

22.1.2018 16:30

Kun teet äänisuunnittelun maisteriohjelman opinnäytetyön, voit tehdä sen vähän kuin hissutellen ja varmistellen, silleen jotenkin kivasti ja turhaa huomiota keräämättä. Tai sitten voit tehdä sen kuten Ilkka Tolonen ja marssittaa 35 rumpalin muodostaman norsulauman lavalle paukuttamaan.

Siis mistä on kysymys? Paha sanoa. Ilmeisesti Tolonen haluaa lopputyössään näyttää, millainen voima rummuissa piilee. Joka tapauksessa Facebook-event kertoo, että Tolosen esityksen työryhmään kuuluvat muun muassa superrumpali Anssi Nykänen, PMMP-rumpali Heikki Kytölä, Olavi Uusivirran yhtyeen rumpali Olli Krogerus, Color Dolorin rumpali Essi Nieminen, Brother Firetriben Kalle Torniainen ja monta kymmentä muuta tekijämiestä ja -naista.

”Mahler ja Wagner ovat sanoneet, että rummut ovat itse asiassa musiikin turma. Se on vähän sellaista paukuttelua vaan, pajan kolinaa, mitä ei välttämättä tarvittaisi ollenkaan. Minulla on vähän samoja ajatuksia”, Gösta Sundqvistin kerrotaan sanoneen. ”Minulla on vähän erilaisia ajatuksia”, Ilkka Tolonen puolestaan kirjoittaa. Siispä mikäli haluat kokea jotain hyvin merkillistä ja vieläpä ilmaiseksi, mene 27.2. klo 17 Teatterikorkeakoulun Torille osoitteeseen Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Lisää luettavaa