80-luvun hittinikkari Huey Lewis kertoo harvinaisen sairauden tehneen esiintymisestä mahdotonta – ”Olen harkinnut itsemurhaa”

HUEY LEWIS AND THE NEWS perform SOULSVILLE on the Jimmy Lyons Stage - 54TH MONTEREY JAZZ FESTIVAL 2011
AOP

Huey Lewis & the News -yhtyeen keulilta tuttu Huey Lewis sairastaa Ménièren tautia. Kyseessä on sisäkorvan sairaus, jolle on tyypillistä sairaan korvan ajoittainen humina, huonokuuloisuus ja huimaus. Tauti diagnosoitiin huhtikuussa 2018, kun Lewis oli Dallasissa esiintyessään menettänyt kuulonsa kesken keikan.

”Menin lavalle ja se oli karmeaa”, mies muistelee Consequence of Soundin mukaan tulevassa CBS Sunday Morningin haastattelussa. ”Se oli aivan uskomatonta. En kuullut yhtään mitään. Lauloin nuotin vierestä. Se oli elämäni huonoin ilta.”

Mies perui tämän jälkeen kaikki tulevat keikkansa. Oireet ovat tässä välissä muuttuneet niin vakaviksi, että mies epäilee tulevan Huey Lewis & The News -albumin jäävän viimeisekseen.

”Tämä on ollut riesana jo vuoden ja kahdeksan kuukautta, ja se on kauheaa”, Lewis avautui viime vuoden lopulla The Whitefish Review’lle. ”En kuule musiikkia. Puheen kuuleminenkin on jo tarpeeksi vaikeaa. Musiikki on aivan mahdotonta… toisinaan oloni paranee ja ajattelen, että ’Herranen aika, pystyin melkein laulamaan.’ Olen laulanut kahdesti kuluneen kahden vuoden aikana, kun kuuloni oli parempi. Lauloin yhden akustisen biisin, mutta en pystyisi tekemään sitä setin edestä.”

Lewis myöntää taudin nostaneen esiin hyvin synkkiäkin ajatuksia. ”Ensimmäiset kaksi kuukautta harkitsin itsemurhaa. Voin myöntää sen suoraan. Ajattelin, että ’Paskat, tapan itseni.’ Pohdin sitä vakavissani. Pillereillä. Ajattelin niiden olevan helpoin tie. Olisinko tehnyt niin? En tiedä.”

Weather, joka on Huey Lewis & The Newsin ensimmäinen albumi 18 vuoteen, julkaistaan 14. päivä helmikuuta. Voit kuunnella siltä ensimmäisenä singlenä irrotetun While We’re Young kappaleen alta.