Aavikkorockia saksalaiselokuvan taustalle – Josh Homme kokeilee siipiään elokuvamusiikin saralla

26.5.2017 18:11

Josh Homme tunnetaan varsin tuotteliaana muusikkona muuan muassa Queens of the Stone Agen, Eagles of Death Metalin ja Them Crooked Vulturesin kautta. Ennen seuraavan QOTSA-levyn julkaisemista aavikkorock-legenda tekee uuden aluevaltauksen kokeillessaan siipiään elokuvamusiikin parissa.

Josh Homme kynäili musiikin saksalaisen Fatih Akinin ohjaamaan In the Fade -elokuvaan, joka kilpailee tällä hetkellä Cannesin maineikkailla elokuvajuhlilla. Queens of the Stone Agen Rated R -albumilta löytyvän kappaleen mukaan nimetty elokuva kertoo Diane Krugerin esittämästä naisesta, joka pyrkii kostamaan uusnatsiryhmälle, joka murhasi hänen aviomiehensä ja poikansa.

Hommen musiikki inspiroi ohjaaja Akinia elokuvan kirjoitusvaiheessa, mutta QOTSA-pomon lähteminen mukaan projektiin tuli saksalaisohjaajalle silti suurena yllätyksenä.

– Kun kirjoitin tätä, kuuntelin paljon Queens of the Stone Agen musiikkia. Minusta tuntui, että tämä voisi olla musiikkia, jota päähenkilö oli kuuntelemassa. Siinä on paljon itsetuhoista asennetta ja jotenkin elokuva kertoo itsetuhosta, Fatih Akin kertoo Variety-lehden haastattelussa.

– Lähetin hänelle hyvin varhaisen version elokuvasta. Hän soitti heti takaisin kertoen rakastavansa sitä ja oli haltioissaan ja haluaisi tulla siihen mukaan. Soittelimme ehkä neljä tai viisi kertaa, lähetimme kymmenen sähköpostia edestakaisin ja sitten minulla oli musiikki. Se oli hyvin mutkaton, nopea ja selkeä työprosessi.

Katso alapuolelta elokuvan traileri, jossa soi Queens of the Stone Agen This Lullaby:

Lisää luettavaa