AC/DC myi huiman määrän keikkalippuja päivässä tulevalle kiertueelleen – ”Uskoimme, että siitä tulisi yksi suurimmista kiertueista koskaan”

29.3.2024 12:59

AC/DC aloittaa kauan odotetun Power Up -kiertueensa toukokuussa Saksasta. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen rundi sitten vuoden 2016. Hiljattain AC/DC:n lämmittelijäksi julkistettiin yhdysvaltalainen The Pretty Reckless.

Pollstar haastatteli Creative Artists Agencyllä (CAA) artisteja buukkaavaa ja tulevan kiertueen järjestelyissä mukana olevaa Chris Dalstonia tulevasta koitoksesta.

Dalston kertoo kiertueen järjestelyn olleen haasteellista Pariisin kesäolympialaisten, Saksassa järjestettävien jalkapallon EM-kisojen sekä Etelä-Euroopan sääolojen takia.

”Yksi syistä miksi rundi starttaa Saksasta on se, että meidän täytyi löytää paikka jossa treenata viikon ajan”, Dalston kertoo. ”Ja sieltä siirrytään välittömästi Italiaan ja Espanjaan, sillä jos olisimme odottaneet heinä-elokuuhun, lämpötilat olisivat olleet aivan liian korkeita ja se olisi ollut vaarallista sekä faneille että bändille.”

Dalston lisää, että myös laulaja Brian Johnsonin ääni tuli ottaa huomioon aikataulua luodessa.

”Meidän täytyy olla varovaisia, että emme puske liikaa, ja että aikataulu tuntuu hänestä mukavalta”, Dalston sanoo.

Ilmeisesti luovimisessa myös onnistuttiin, sillä lipunmyynti kiertueelle lähti käyntiin ns. liukkaasti.

”Uskoimme, että siitä tulisi yksi suurimmista kiertueista koskaan, mutta ei sitä koskaan tiedä ennen kuin laittaa tiketit myyntiin”, Dalston toteaa. ”Se on kuin jouluaattoa odottaisi. Ei pysty nukkumaan ja on hermostunut. Heräsin puoli kolmelta aamulla kun lipunmyynti Euroopassa oli jo alkanut – ja jotkut keikoista oli jo loppuunmyyty. Lippuja myytiin 1,5 miljoonaa kappaletta yhdessä päivässä. Se on järisyttävää ja luo uskoa tulevaan, sillä he hoitavat bisnespuolen tietyllä tyylillä. Heillä ei ole vip-lippuja tai dynaamista hinnoittelua. He eivät halua kuulla faniensa valittavan liian korkeista hinnoista. On kuitenkin olemassa tietty piste, jossa täytyy vähän painaa päälle koska muuten heillä ei olisi varaa kiertää – erityisesti kun keikkojen välillä on kolmen päivän tauko.”

Dalston lisää, että tavoitteena on pitää bändi liikkeellä myös tulevina vuosina, mikäli soittoniekat itse vain ovat siihen valmiita.

”[Rundaaminen jatkuu] niin kauan kuin he vain haluavat, mutta meidän täytyy selvitä Euroopasta ensin.”

Lisää luettavaa