AC/DC-postimerkkien kuvavalinnat aiheuttavat närää – ”Australia Post kusee homman ällistyttävällä tavalla”

Musiikkisivusto Noise11:n kirjoittaja poltti päreensä, koska merkkeihin ei valittu levyjen alkuperäisiä kansia.
26.7.2018 11:17

Australia Post kunnioittaa maansa suurinta rockyhtyettä ja julkaisi postimerkkisarjan, joka sisältää 45 vuotta täyttäneen AC/DC:n levyjen kansikuvia. Australia Postin tuotekuvauksessa kerrotaan sarjaan valikoitujen kansien edustavan ”yhtyeen kaikkein menestyneimpiä albumeja”.

Kaunis ajatus, joka kuitenkin Noise11-musiikkisivuston kirjoittajan mukaan on mennyt täysin päin mäntyä. Paul Cashmere on kirjoittanut hyvin vihaisen ja runsaasti voimasanoja sisältävän kirjoituksen, jossa tämä haukkuu Australia Postin pystyyn, koska nämä ovat valinneet joidenkin levyjen kansikuviksi niiden kansainvälisiä versioita eikä alkuperäisiä, ainoastaan Australiassa julkaistuja.

Cashmere huomauttaa, että mukana on väärät kannet High Voltagesta, Dirty Deeds Done Dirt Cheapistä sekä Highway To Hellistä. Lisäksi mukana on ’74 Jailbreak -ep, jota ei koskaan julkaistu Australiassa vaan USA:ssa, Kanadassa, Brasiliassa ja Japanissa 1984.

High Voltage oli AC/DC:n debyytti Australiassa 1975, mutta Australian Post käyttää levyn jenkkiversiota, joka sisältää kaksi ensimmäistä Australiassa julkaistua levyä High Voltage ja TNT. Australia Post kusee homman ällistyttävällä tavalla valitsemalla ei vain yhden, vaan kaksi, jopa kolme väärää kantta ja myydä niitä Aussimerkkeinä”, Cashmere sauhuaa.

”Miten vitussa voi mokata Dirty Deeds Done Dirt Cheapin amerikkalaisversion kannella eikä alkuperäisellä australialaisella? Voi vitun munapäät! Ja sitten te menette ja kusette homman kolmannen kerran ottamalla Pohjois-Amerikkalaisen ep-levyn, jolla ei ole mitään tekemistä Australian kanssa”, Cashmere sauhuaa.

Hänen mielestään tämä osoittaa, miten koko sarja on vain rahastusyritys ja ihmettelee, kuka AC/DC:n puolelta on näyttänyt asialle vihreää valoa. Cashmere löytää tästä kämmäilystä kuitenkin yhden hyvän puolen:

”Kun Australia Post huomaa, miten pahasti homma meni vituiksi, he saattavat vetää väärät merkit pois. Se nostaa myytyjen merkkien arvoa keräilijöiden keskuudessa. Kenties Australia Post onkin juuri antanut muutamille AC/DC-faneille vakuuden, jolla ostaa uusi asunto”, Cashmere veistelee.

Lisää luettavaa