Aerosmith-kitaristi ylistää Van Halenia ja Eddie Van Halenin soittoa – ”Eddie johti uutta sukupolvea ja mullisti kitaransoiton”

4.8.2021 16:12

Aerosmithin kitaristilegenda Joe Perry hehkuttaa Van Halenia Ultimate Classic Rockin haastattelussa. Hard rockin yhden suurimman ja kauneimman yhtyeen taru päättyi virallisesti kitaristi Eddie Van Halenin menehtymiseen viime vuoden lopulla.

”Eddie oli kokonaan uuden kitaristisukupolven johtaja ja mullisti kitaransoiton — hänen tyylinsä ja kaikki”, Perry sanoo. ”Se oli hassu juttu, sillä kun kuulin hänen juttujaan sanoin, että ’Vau, olen kuullut tuon efektin aiemmin, olen kuullut tuon ja tuon aiemmin’, mutta hän laittoi sen kaiken yhteen. Ja se oli jotain uutta.”

”Mielestäni Van Halen oli uskomaton bändi”, mies lisää. ”David Lee Roth oli kuin suunsoiton Jimi Hendrix. Kun he olivat huippuiskussa, he olivat parhaita — he todella rokkasivat.”

Eddien kuoleman jälkeen hänen poikansa Wolfgang Van Halen vahvisti vuonna 1972 Kalifornian Pasadenassa perustetun yhtyeen ripustaneen soittimensa lopullisesti naulaan.

Lisää luettavaa