Työnimenä Paska kaupunni – Aikuistunut Tiisu valmistautuu kakkosalbumiin

Mistä Tiisu on tehty?
19.2.2016 08:51

Viime vuoden elokuun viimeisinä päivinä Elämän koulu -ensialbuminsa julkaisseen Tiisun meininki – siis räiskyvä suomirock ja värikkäät keikat – tuntuu kelpaavan Soundin lukijoille. Nousihan Tiisu ykköstilalle viime vuoden tulokkaita listaavassa äänestyksessä.

– En oikein tajunnut, että kukaan muistaisi Tiisua Soundin vuosiäänestyksessä. Tämän vuoksi en edes maininnut tästä hommasta orkesterin tiedotuskanavissa, mutta silti nousimme kärkeen. Kiitos älyttömästi, yleisöäänestyksen voittaminen on maailman kovin palkinto, painottaa laulajakitaristi Henrik Illikainen tänään ilmestyneessä Soundi-lehdessä.

Vaikka debyytin ilmestymisestä on vierähtänyt vasta puolisen vuotta, Tiisu julkaisee jo uutta materiaalia. Yhtyeen uusi single on luvassa viikon päästä.

– Vietin vuosi sitten aikaa eräässä kaupungissa, joka kärvisteli rajujen irtisanomisten kourissa. Työttömyydestä ynnä muusta ikävästä johtuva alakuloisuus näkyi yllättävänkin selvästi joka puolella. Toivottomuus oli jopa niin ylivoimaista, että siitä oli pakko tehdä laulu. Tällä kerralla biisi tuo esille pelkästään ankeuden nihkeät puolet, mutta surkeudesta on löydettävissä paljon kauneuttakin.

Tiisun kakkoslevy ilmestyy näillä näkymin alkusyksystä. Kuinka hyvin, tai huonosti, uusi singlekappale kuvastaa tulevaa pitkäsoittoa?

– Oikeastaan aika hyvin, sillä Tiisusta on tullut vähän aikuismaisempi. Tai no, levylle tulee monenmoisia biisejä, mutta tässä on joka tapauksessa päällä nuoren aikuisen kyyninen vaihe… Tekstit ovat synkempiä ja niin edelleen. Saattaa jopa olla, että tulevan albumin kaikki laulut kertovat kyseisen paikkakunnan kohtaloista, miettii Illikainen.

– Ideana on joka tapauksessa se, että seuraava pitkäsoitto, työnimeltään Paska Kaupunni, paljastaa sen, mistä Tiisu on oikeasti tehty.

Mitä Tiisu tekee kymmenen vuoden päästä?

– Soittaa samanlaista suomirockia lihavampana ja kaljuuntuneempana. Ja yrittää vieläkin tehdä levyn, jolla yhtye saakeli näyttää, että mistä se Tiisu onkaan tehty!

Lisää luettavaa