”Ajattelen niitä joka ikinen päivä” – edesmenneen Dion viisauden sanat tekivät lämmittelijään vaikutuksen

Ronnie James Dio oli hieno mies ja kova laulamaan – sekä varsinainen gentlemanni, mikäli vanhoja keikkakavereita on uskominen. Diosta on kerrottu kehuvia asioita aikaisemminkin, joten tämä Halestorm-yhtyeen Lzzy Halen tarina ei sikäli tule yllätyksenä.

Laulajalegendan mukana tämän viimeisinä vuosina kiertänyt Hale kertoi Classic Rockille Dion kohdelleen sekä Halestormia että fanikuntaansa todella hyvin. Olimme kuin yhtä perhettä, laulajatar muistelee.

”Hengailimme bäkkärillä kolmelta aamuyöstä, alkoi olla aika lähteä kotiin. Hän käveli ohitsemme ja huikkasi, että palaa kohta, kunhan vain käy kirjoittamassa pari nimmaria ensin”, Hale kertoo haastattelussa.

”Katsoimme, miten hän antoi nimikirjoituksia ja poseerasi kuvissa aivan kaikkien kanssa kolmelta yöllä keskellä parkkipaikkaa. Sitten hän vielä todella tuli takaisin sanomaan meile näkemiin. Sanoin, että hän olisi aivan hyvin voinut lähteä saman tien nukkumaan, olisimme ymmärtäneet kyllä.”

Dio kuitenkin evästi nuorta laulajaa sormi pystyssä kokeneen kehäketun viisaudella: jokainen yleisön kanssa vietetty hetki voi olla fanille ikimuistoinen.

”Hän sanoi minulle: ’Lzzy, sinä et varmasti muista kaikkia tänään näkemiäsi kasvoja, mutta he muistavat sinun tapaamisesi koko loppuelämänsä. Tee siis siitä elämyksestä hieno”, Hale sanoo.

”Ajattelen noita sanoja joka ikinen päivä, kun menemme antamaan nimikirjoituksia. Haluan kohdella ihmisiä samoin kuin hän kohteli minua.”