Ajatus keikkailusta saa Neil Youngin voimaan pahoin – ”En halua saattaa ihmisiä vaaraan”

Young haluaa varmistua, että pandemia on todella laantumassa ennen kuin lähtee taas tien päälle.
8.12.2021 10:37

Neil Young julkaisee Crazy Horse -yhtyeen kanssa uuden pitkäsoiton Barn tulevana perjantaina (10.12.). Lisäksi hän työstää massiivista Archives III -kokoelmaa sekä suunnittelee ensi vuonna 50 vuotta täyttävästä Harvest-levystä uutta laajennettua painosta. Kiirettä siis pitää julkaisurintamalla, mutta keikoilla Youngia ei tulla näkemään vielä toviin.

”En halua saattaa ihmisiä vaaraan. En halua, että ihmiset näkevät minut tuolla ja luulevat minun ajattelevan, että kaikki on okei. Mielestäni kaikki ei ole okei”, Young kertoo Rolling Stone -lehdelle.

Youngin viimeisin keikka tapahtui syksyllä 2019 eli ennen koronapandemian alkua. Hänen oli tarkoitus esiintyä viime keväänä Farm Aid -tapahtumassa, mutta Young perui esiintymisen viime hetkellä. Young myöntää yrittäneensä palata keikkalavoille liian aikaisin.

”Minun oli pakko todeta, etten pysty siihen. Se sai minut voimaan pahoin”, Young toteaa ja sanoo lähtevänsä keikoilla vasta kun pandemia on oikeasti saatu aisoihin.

”Ensinnäkin minun näkemiseni maksaa. Jopa halvimpien lippujen hinnat ovat naurettavat. Joten ihmiset maksavat paljon rahaa tullakseen katsomaan jotain, mitä he haluavat palavasti nähdä ja ovat odottaneet kauan sitä hetkeä. Kun he kaikki sitten tulevat paikalle – mitä jos jotain menee pieleen?”

”Meidän täytyy malttaa mielemme ja antaa asioiden rauhoittua. Sitten voimme alkaa puhumaan keikkailusta. Toivon, että voin tulla takaisin ja pystyn taas keikkailemaan turvallisesti. Mutta asioiden täytyy olla hallinnassa ja kehittyä jonkun aikaa vain yhteen suuntaan ennen kuin suostun lähtemään kiertueelle.”

 

Lisää luettavaa