AL: Huonoja uutisia keikkarintamalla – Käräjäoikeus asettanut Tampereen Yo-Talon konkurssiin

Aamulehti uutisoi Pirkanmaan käräjäoikeuden asettaneen Tampereen Yo-talon konkurssiin. Konkurssihakemuksen on jättänyt Verohallinto.

Yo-talo pyrki yrityssaneeraukseen käräjäoikeuteen lokakuussa jätetyllä hakemuksella. Kuten aiemmin uutisoitiin, Yo-talon saneeraushakemus hylättiin ja Yo-talo pyysi käräjäoikeudelta konkurssin lykkäämistä, kunnes sen saneerausmenettelyä koskeva valitus on ratkaistu. Oikeus kuitenkin hylkäsi valitukset ja asetti Yo-talon konkurssiin maanantaina 9. tammikuuta.

Käräjäoikeuden päätöksestä käy ilmi, että Verohallinnolla on tällä hetkellä Yo-talolta saatavia yli 80 000 euroa. Aamulehden mukaan Tampereen Yo-talo Oy:n taloudelliset vaikeudet johtuvat viime kesän tappiollisista festivaaleista.

Tampereen Yo-talon tulevien keikkojen kohtalo on vielä auki. Yo-talon toimitusjohtaja Petri Lairikko vakuutti Aamulehdelle lähettämässään tekstiviestissä, että keikat ja Palatsiteatterin esitykset pidetään normaalisti. Konkurssipesänhoitajaksi määrätty asianajaja Mika Ala-Uotila sanoo jatkon olevan auki, mutta pyrkimys on minimoida ainakin ennakkolippuja ostaneiden vahingot minimiin.

”Lähiviikon tilaisuuksista pyritään pääsemään yli mahdollisimman pienin vahingoin. Juuri nyt keskustellaan, että mitä voidaan järkevästi tehdä. Siitä en nyt pysty enempää sanomaan”, Ala-Uotila kommentoi tiistaina Aamulehdessä.

Julkisten tilaisuuksien kohtalosta päätetään viimeistään torstaiaamuun mennessä.