Alice Cooper -kitaristi Nita Strauss sanoo, että popmusiikin parissa on paljon vähemmän portinvartijoita kuin metallipiireissä

1.5.2023 21:42

Alice Cooperin yhtyeeseen Demi Lovaton taustalta palannut kitaristi Nita Strauss omaa kokemusta niin rockin, popin kuin metallinkin maailmasta.

Full Metal Jackie -radioshow’n haastattelussa Strauss ihastelee, kuinka Lovaton onnistui muuttaa koko tyylinsä rockimmaksi ja epäilee, että sama ei välttämättä onnistuisi yhtä helposti rockin ja metallin maailmassa.

”Demin kanssa työskentely oli hämmästyttävä kokemus”, Strauss sanoo. ”Tulen luonnollisesti rockin/hard rockin/metallin maailmasta ja olen tottunut siihen, että fanit älähtävät heti kun jokin muuttuu.”

”Siisti juttu oli se, että Demi muutti koko tyylinsä. Hän muutti vaatetustaan, musiikillista tyyliään ja muokkasi valtavat hittinsä uuteen uskoon. Hänellä on Cool for the Summer -niminen biisi jolla on miljardeja Spotify-kuuntelukertoja, ja hän teki siitä täysiverisen rock-version jossa on vielä Metallicaakin seassa. Ja fanit rakastivat sitä. Fanit tukivat häntä ja kiljuivat kurkku suorana keikat läpeensä. Ei ollut mitään vastareaktiota. Ei, ’sinun ei pitäisi kuulostaa tältä. Emme halunneet tälläistä. Haluamme entisen Demin takaisin…’ -tyyppistä portinvartiointia, jota näemme musiikissa, johon olemme tottuneet.”

”Oli hienoa olla osa tuota evoluutiota. Demi oli todella onnellinen tien päällä. Sen huomasi, kuinka hän oli juuri siellä missä halusi artistina olla. Ja oli hienoa päästä mukaan osaksi naisten muodostamaa yhtyettä, ja nähdä niin monia naisia työntekijöiden joukossa (valaistuksessa, tuotantoportaassa, vaatetuksessa, Demin manageri). Kiertueella oli monia naisia korkeissa asemissa, mikä oli hyvin ainutlaatuista.”

”Se, että kyseessä oli suurimmaksi osaksi raitis kiertue oli myös valtava juttu minun kannaltani. Olen ollut raitis pitkän tovin ja terveemmässä ympäristössä toimiminen oli todella mukavaa. Se oli pelkkää voittoa.”

Lisää luettavaa