Älyvapaa The Black Keys -video sekä nippu muita videouutuuksia

The Black Keysin videon tuotantopalaveri. Ohjaaja: "Idea kuuluu näin: Danilla olisi Dan-nukke kantorepussa, ja Patrickilla pieni Pat-nukke. Sitten te sekoilette ympäriinsä ja mä kuvaan." Bändi: "Nerokas idea, mutta levy-yhtiöstä ei tipu enää yhtään rahaa videon tekoon." Ohjaaja: "Ei se mitään, mulla on vanha VHS-nauhuri, kuvataan sillä." Bändi: "Ok. Mut jotain muutakin siinä videolla pitäisi ehkä tapahtua." Ohjaaja: "Älkää huolehtiko, mä keksin jotain yllättävää siihen loppun."

THE BLACK KEYS: GOLD ON THE CEILING

Ja kannattaa katsoa tosiaan aivan loppuun saakka. Videon on ohjannut maineikas amerikkalainen elokuvaohjaaja Harmony Korine, jonka käsialaa on sellaiset indieleffat kuin Gummo ja Julien Donkey-Boy.

 

Kunhan olette tuosta toipuneet niin katsokaa toki alta muutama muukin huomiota herättävä uutuusmusiikkivideo.

FLORENCE + THE MACHINE: SPECTRUM

David Lachapellen yltäkylläinen kädenjälki näkyy selkeästi Florence + The Machinen balettitanssijoiden täyttämällä videolla.

JAY-Z & KANYE WEST: NO CHUCH IN THE WILD

Sitten jotain aivan muuta: mellakoita, väkivaltaa ja polttopulloja. Ohjaajana on Roman Gavras, joka oli puikoissa myös M.I.A.:n huomiota herättäneellä, punatukkaisten vainosta kertoneella Born Free -videolla. Vaikuttavaa jälkeä jälleen kerran.

M83: REUNION

Provinssirockiinkin saapuvan M83:n uusi video on jatkoa edelliselle Midnight City:n videolle. Eli kiiluvasilmäisten, telekineettisia voimia omaavien lasten seikkailut jatkuvat. 

KYLIE: TIMEBOMB

Loppukevennykseksi Kylie ja farkkushortsit. Muita perusteluita ei tähän tarvita.