Amorphisin juhlakiertue siirtyy, mutta bändi paikkaa tilannetta kahdella striimikeikalla

Sanni Pohjalainen

Myös Amorphis kokeilee onneaan striimikeikkojen saralla. Orkesteri on joutunut siirtämään 30-vuotisjuhlakeikkojaan jo parikin kertaa, mutta nyt yleisölle on kerrottavana vaihteeksi mukavampia uutisia, kun kesäkuun alussa yhtye nähdään elävänä nettiyhteyden välityksellä.

Amorphis soittaa 3.–4. kesäkuuta kaksi nettikeikkaa, joista toinen on aikataulutettu Yhdysvaltain yleisöä silmällä pitäen ja toinen eurooppalaisille faneille. Se meikäläisittäin parempi vaihtoehto kuullaan 4.6. kello 21 Suomen aikaa.

”Amorphis on saanut paljon pyyntöjä livestriimin tekemisestä, joten olemme nyt bändin kesken suunnitelleet kaksi erilaista juhlakeikkaa striimattavaksi”, kertoo kitaristi Esa Holopainen tiedotteessa. ”Kukaan ei tiedä kuinka kauan tämä nykyinen tilanne tulee kestämään, joten nämä striimit ovat todennäköisesti ainoat Amorphis-keikat lähiaikoina.”

Lähetykse järjestetään Semilive-palvelussa. Pääsylippuja voi ostaa Ticketmasterista. Lipun ostaneilla on mahdollisuus katsoa keikka uudestaan 48 tunnin ajan striimin jälkeen. Normaalin lipun lisäksi myyntiin tulee kannatuslippuja, joiden avulla fanit voivat tukea yhtyettä vaikean tilanteen keskellä. Lisäksi tarjolle tulee bändipaita, joka on ostettavissa ainoastaan näiden striimien ajan.