Anvilin, Triumphin ja monien muiden kanadalaisartistien urat startanneen Attic Recordsin toinen perustaja Alexander Mair on kuollut

Kanadalaisen levy-yhtiö Attic Recordsin toinen perustaja Alexander Mair on kuollut, uutisoi The Globe And Mail. Mair menehtyi 82 vuoden ikäisenä syöpään.

Torontolaislähtöinen Mair perusti Attic Recordsin vuonna 1974 yhdessä Tom Williamsin kanssa. Yhtiöstä muodostui vuosien varrella Kanadan historian suurin ja menestynein indie-levy-yhtiö. Se näytteli merkittävää osaa Anvilin, Lee Aaronin, Teenage Headin ja Triumphin urien startaamisessa. Lisäksi se julkaisi musiikkia Goddolta, Killer Dwarfsilta, Razorilta ja monilta muilta.

Yhtiö yhdistyi vuonna 1999 TMP (The Music Publisher) ja Oasis Entertainment Distribution kanssa, muodostaen The Song Corporationin. The Song Corporation hakeutui konkurssiin toukokuussa 2001.

Mair hoiti myös Gordon Lightfootin asioita vuodet 1968-1976.

”Al Mair oli suuri levyvaikuttaja”, True North Recordsin perustaja Bernie Finkelstein totesi. ”Hän ei ainoastaan julkaissut hienoa musiikkia, vaan antoi myös kulissien takana suuren panoksen kanadalaiselle musiikkialalle.”