Arvostetun kitaralehden lukijat ovat puhuneet ja Jimi Hendrix on syrjäytetty kaikkien aikojen parhaan kitaristin paikalta

8.6.2020 21:22

Englantilaisen Total Guitar -lehti pyysi lukijoitaan vastaamaan kysymykseen, ken on kaikkien aikojen paras kitaristi. Vastaavia äänestyksiähän on toki tehty maailman sivu, mutta tällä kertaa yleensä näissä karkeloissa kärkipaikan nimiinsä nappaava Jimi Hendrix sai luovuttaa kruununsa ”yllätysnimelle”, jos nyt moista määrettä voidaan tässä yhteydessä käyttää. Ykköspaikalle kiri nimittäin Queen-yhtyeen Brian May.

”Olen täysin sanaton. Täysin tyrmistynyt”, mies kommentoi äänestystulosta Blabbermouthin mukaan. ”Täytyy myöntää, että tämä oli täysin odottamatonta. Olen tietenkin äärimmäisen otettu, että ihmiset ovat tätä mieltä minusta. En elä minkäänlaisissa kuvitelmissa, että tekniikaltani lukeutuisin parhaimpien kitaristien joukkoon.”

”Luullakseni tämä kertoo siitä, että tekemiseni ovat koskettaneet kuulijoita ja se merkitsee minulle hyvin paljon”, May jatkaa. ”En tule koskaan väittämään olevani virtuoosimainen soittaja. Yritän vain soittaa sydämestäni.”

Miltä sitten Hendrixin edelle sijoittuminen tuntuu?

”Herranjestas! Se vetää nöyräksi”, May hehkuttaa. ”Jimi on minulle ykkönen. Olen aina ollut sitä mieltä. Minulle hän on yli-inhimillinen. On kuin hän olisi tullut vieraalta planeetalta, enkä tiedä kuinka hän teki kaiken mitä teki. Aina kun palaan Hendrixin pariin olen kuin ällikällä lyöty ja palaan siihen ajatukseen, että joko luovutan kitaransoiton suhteen, sillä en koskaan tule yltämään hänen tasolleen, tai minun täytyy antaa tälle kaikkeni ja yrittää saada kaikki mahdollinen irti sielustani ja ruumiistani. Opin aina uutta Jimiltä.”

Lisää luettavaa