Battle Beastin suunnitelmat selvillä: neljä muhkeaa Suomen-keikkaa, uusi levy ja iso Euroopan-kiertue

Tim Tronckoe

Battle Beastilla on edessään kiireinen alkuvuosi. Orkesteri on jo aiemmin kertonut julkaisevansa viidennen levynsä alkuvuodesta, ja nyt tiedotetaan, että albumin myötä bändi tekee kotimaassaan neljä kookasta keikkaa ennen pitkää Euroopan-kiertuettaan.

Uuden levyn tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta tämänhetkisten tietojen perusteella näyttää siltä, että albumi tulee julki helmi–maaliskuussa. Maaliskuussa yhtye lähtee ainakin tien päälle, ja heti ensi alkuun orkesteri konsertoi Helsingin Jäähallissa Black Box -tiloissa 22.3. Siitä matka jatkuu Turun Logomon 23.3., Tampereen Pakkahuoneelle 29.3. ja Oulun Teatriaan 30.3.

Suomen-keikkojen ennakkomyynti alkaa huomenna 26. lokakuuta, ja pääsylippujen hinnat ovat alkaen 36,50 euroa. Ennakkomyynnin hoitavat Ticketmaster (Helsinki, Oulu), Lippupiste (Turku, Tampere) ja Tiketti (Tampere).

Huhtikuussa käynnistyy puolestaan kuuden viikon mittainen kiertue ulkomailla. Rundi käsittää komeasti yli 30 keikkaa ja kulkee muun muassa läpi Saksan, Puolan, Ranskan, Italian, Britannian ja Skandinavian. Lämmittelijäksi kiertueelle lähtee kotimainen Arion.

Mielenkiintoista nähdä, millaisissa asemissa bändi on kesään mennessä! Ainakin yhtye näyttää olevan innoissaan uusista kappaleista: ”Raskaat biisit ovat entistäkin raskaampia, poppiherkut popimpia, rock-elementit rouheampia ja soundit mehukkaampia. Tunneskaala on laajempi ja kokonaisuus monessa mielessä entistä isompi”, kuvailee albumin tuottanut Janne Björkroth tulevaa levyä.