Behemothin laulajaa uhkaa vankeustuomio Raamatun repimisestä

Puolalaisen blackmetalbändi Behemothin laulaja Adam ”Nergal” Darski saattaa joutua kahdeksi vuodeksi vankilaan revittyään Raamatun kesken yhtyeensä keikan puolalaisessa Gdynian kaupungissa.

Kyseessä ei sinänsä ole uusi tapaus, sillä Darski asetettiin syytteeseen vuonna 2007 tapahtuneesta Raamatun repimisestä ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten, mutta silloin syytteet kumottiin.

Nyt asia on kuitenkin palautettu uudelleen Puolan oikeuslaitoksen käsittelyyn ja jos syyte menee läpi, voi Darskia kohdata pahimmillaan kahden vuoden vankeusrangaistus.

Darski on itse puolustellut tekoaan sillä, ettei ole loukannut ketään yksittäistä henkilöä vaan katolista uskontoa. Kyseisellä keikalla hän syytti katolista kirkkoa ”planeetan murhaavimmaksi kultiksi”. Darski on myös vedonnut taiteilijan vapauteen ja sananvapauteen.

Puolassa Darski tunnetaan myös siitä, että hän toimi The Voice Of Poland -ohjelman tuomarina vuonna 2011. Vuonna 2010 hänellä diagnosoitiin pitkälle edennyt leukemia, josta hän kuitenkin selvisi.

Vuonna 1991 perustettu Behemoth on julkaissut yhdeksän pitkäsoittoa.

Behemothin keikalta syyskuulta 2007 löytyy pätkiä YouTubesta. Raamattua revitään ajassa 0:48.