Behemothin Nergal pyysi Ville Valoa levylleen: ”Hän piti biisistä, mutta sitten hän vain katosi”

25.2.2020 10:28

Mikähän kuvio tässä on ollut meneillään? Juuri Suomessa konsertoineen Behemothin johtaja Nergal kertoo Metal Hammerin haastattelussa, että mikäli hän olisi saanut tahtonsa läpi, Ville Valo olisi ollut mukana miehen tulevalla soololevyllä. Toisin kuitenkin kävi.

Nergal julkaisee Me and That Man -sooloprojektinsa toisen albumin 27. maaliskuuta. Kuten edelliselläkin levyllä, luvassa on täysin erilaista musiikkia kuin mitä äärimetalliyhtye Behemoth tekee. Mustan metallin estetiikan sijaan tarjolla on kantrahtavaa, Nick Caven tuotannon kanssa flirttailevaa musiikkia. Ja tällaiseen Ville Valon baritoni olisi tietysti sopinut mainiosti.

”Otin yhteyttä Ville Valoon ja pyysin häntä laulamaan kappaleen nimeltä Coming Home. Hän piti biisistä ja sanoi, että halusi hoitaa sen. ’Pysyttelen ehkä kertosäkeissä’, hän sanoi. Sitten hän vain katosi. Menetin yhteyden häneen”, Nergal sanoo haastattelussa.

Valon sijaan kappaleella kuullaan norjalaisen Madrugadan komeaäänistä Sivert Høyemia. Nergal vaikuttaa tyytyväiseltä lopputulokseen.

”Hän on yksi kaikkien aikojen suosikkilaulajistani. Satuin olemaan heidän keikallaan Berliinissä. Pääsin takahuoneeseen, ja aloimme jutella. Hän auttoi mielellään.”

Soundin saamien tietojen mukaan Nergal muuten saattaa olla tuomassa Me and That Maniä Suomeen tässä joskus uuden levyn myötä. Nähtäisiinkö Valo sitten mukana tuolla keikalla?

Lisää luettavaa