Black Magic Six oli viime levynsä jälkeen ”aika puhki”, mutta nyt yhtye palaa kuvioihin – ainakin hetkeksi

19.5.2023 09:47

Roisia ”bluespunkia” soittavan Black Magic Sixin edellinen studioalbumi Choose Death ilmestyi vuonna 2017. Helsinkiläisyhtyeen levytystauon päättyminen on kuitenkin jo lähellä, sillä J-Tanin (Jukka Taskinen, laulu, kitara) ja Lew Sifferin (Jarno Pousi, rummut, perkussiot) muodostaman kokoonpanon uusi albumi Black Cloud Descending ilmestyy 1. syyskuuta.

– Emme miettineet minkäänlaista tietoista breikkiä, mutta olimme kieltämättä aika puhki Choose Deathiin liittyneiden kiertueiden jälkeen. Soittaminen ei kiinnostanut paskaakaan vähään aikaan, kertoo J-Tan.

– Sitten maailma joutui pandemian kouriin, ja erilaisia asioita alkoi tapahtua. Opettelin esimerkiksi käyttämään Garagebandia, ja sen jälkeen uusia biisejä alkoikin syntyä.

Miten Black Cloud Descending vertautuu vanhempiin Black Magic Six -levytyksiin?

– Luvassa on pitkälti samaa paskaa kuin ennenkin, toteaa J-Tan.

– Toki erojakin löytyy. Minä ja Lew Siffer ollaan parhaimmillaankin keskivertoa huonompia muusikoita, ja aiemmilla albumeilla tätä soittotaidottomuutta on kompensoitu kutsumalla mukaan vierailevia soittajia. Black Cloud Descending taas perustuu 99,9-prosenttisesti meidän kahden tuottamiin ääniin. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että soitto on raaempaa ja soundit ovat ronskimmat. Musiikkimme ydin on nyt esillä kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan.

– Teksteissä puolestaan seikkaillaan totuuden ja muunnetun totuuden rajamailla. Inspiraation lähteinä ovat toimineet esimerkiksi oudot ja kiehtovat paikat, kuten Istanbul, Belo Horizonte ja Pohjois-Savo.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Blood Of Babylon puolestaan kertoo vapaamuotoisen tarinan sarjamurhaaja David Berkowitzin suhteesta naapurinsa Sam Carrin koiraan.

Miltä Black Magic Sixin suunnitelmat näyttävät?

– Soitetaan livenä niin Suomessa kuin muillakin mailla, sanoo J-Tan.

– Sitten kun keikkaputki joskus päättyy, alkaa uusien biisien työstäminen. Teen samalla lupauksen, että seuraavaa albumia saa odottaa pitkään – jos sitä edes ikinä julkaistaan!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 5/23.

Lisää luettavaa